İZMİR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları BölümüTürk Mutfağı Haftası Etkinlikleri

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Türk Mutfağı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.21 Mayıs 2025 tarihinde Osmanlı Mutfağı dersi kapsamında “Osmanlı Tatlı ve Şerbetleri Atölyesi” etkinliği gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler Keşkül-i Fukara, Ballı Derviş Lokması, Saray Kadayıfı ve Zerde tatlıları ile Reyhan ve Gül şerbetlerini yaptılar.26 Mayıs 2025 tarihinde Türk Mutfağı dersi kapsamında “Pide Yapımı Atölyesi” yapıldı. Bu etkinlikte de kıymalı, kaşarlı, sucuklu gibi pide çeşitleri yapıldı. Dersler kapsamında yapılan ürünlerin yapım teknikleri, tarihi ve kültürel öneminden bahsedilerek öğrencilere hem teorik hem de pratik bilgiler verildi.


  • WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 16.11.32_735d6204.jpg
  • WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 16.11.32_b8891bc5.jpg
  • WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 16.11.32_48f8255d.jpg
  • WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 16.11.32_d019c692.jpg
  • WhatsApp Görsel 2025-05-27 saat 16.11.32_3074dd60.jpg