İZMİR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı, Üçüncü Kez Dünya Sahnesinde

Bu yıl da Türk Mutfağı haftası T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sayın Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde ve Bakanlığımız, Valiliğimiz ve İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşlar iş birliğinde yurt içinde ve yurt dışı temsilciliklerimizde etkinliklerimiz başlamış olup 27 Mayıs’a dek hafta programı devam edecektir. Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, üçüncü kez bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşmaya devam ediyor.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası Töreni 23 Mayıs 2024 – Perşembe, İzmir Kültür Sanat Fabrikasında Sayın Valimiz Dr. Süleyman Elban’ın da teşrifleriyle ve konuşmalarıyla gerçekleşmiştir. Törende ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sayın F. Kerem Çevik, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Sayın Selami Özpoyraz ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Bülent Uçak da konuşma yapmıştır. Konuşmaların ardından İzmir Gevreği, İzmir Boyozu, İzmir Lokması, İzmir Şambalisi, İzmir Tulumu, Kuzey Ege Zeytinyağı, Urla Sakız Enginarı ve Ödemiş Nohut Ekmeği gibi çeşitli coğrafi işaretli ürünler sunumunun yanı sıra şerbet ve kahvaltılık ürünler sunumu da gerçekleşmiştir.
Haftamıza katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

  • IMG_5324.JPG
  • IMG_5360.JPG
  • IMG_5276.JPG
  • IMG_5393.JPG
  • IMG_5286.JPG