İl Müdürlüğümüzün ortağı olduğu “SWITCH to HEALTHY” adlı AB projesi 8 Akdeniz ülkesinden (İtalya, Mısır, İspanya, Yunanistan, Lübnan, Fas, Tunus ve Türkiye) toplam 18 kamu ve özel kuruluşun ortaklığında yürütülmektedir.
Proje kapsamında müdürlüğümüzce 4 Mayıs 2023 Perşembe günü, İlimizdeki kurum/kuruluş, meslek odası ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve profesyonel şeflerin katılımıyla AKDENİZ DİYETİ UYGULANABİLİRLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞTAYI düzenlenmiştir. Misafir katılımcı olarak proje ortağı Uludağ Üniversitesinden değerli hocalarımız davet edilmiştir.
Açılış konuşmasını Doç. Dr. Seda GENÇ VE İl Müdürümüz Murat KARAÇANTA’nın yaptığı çalıştay kapsamında 5 farklı çalışma grubu oluşturularak;
1-AKDENİZ DİYETİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNDE STRATEJİ VE POLİTİKA GELİŞTİRİLMESİNİN ÖNEMİ,
2- AKDENİZ DİYETİNE UYGUN MODEL VE MENÜ GELİŞTİRME,
3- AKDENİZ DİYETİNİN GASTRONOMİ TURİZMİ VE DESTİNASYON TANITIMINDAKİ YERİ, GASTRO- ROTA OLUŞTURMA,
4- AKDENİZ DİYETİNE ÜRETİMİN ETKİLERİ,
5- FONKSİYONEL VE BÜTÜNCÜL BESLENMEDE AKDENİZ DİYETİNİN FAYDALARI,
Konu başlıkları değerli katılımcılarımızın görüşleri doğrultusunda derinlemesine incelenmiştir. Çalışma masalarının moderatörlüklerini değerli hocalarımız Yaşar Üniversitesinden Doç. Dr. Seda GENÇ VE Dr.Öğr. Üyesi Ezgi FADILOĞLU; Dokuz Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Turgay BUCAK ve Dr. Öğr. Üyesi Betül ÖZTÜRK gerçekleştirmiştir. Katılım ve ilginin yoğun olduğu çalıştayın sonuç raporu en kısa zamanda tamamlanarak ilgili kurum/ kuruluşlar ve sektörle paylaşılacaktır.