TOGEM DER “KADIN ELİ İLE EKO TURİZM PROJESİ” İLİMİZDE TANITILDI
Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteklediği ve Toplumsal Gelişim Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (TOGEMDER)’in hayata geçirdiği “Kadın Eli ile Eko Turizm Projesi” ilimizde tanıtıldı.
Projenin temel amacı; ülkemizden yedi bölge içerisinde yedi il seçilip bu illerde kendi imkânları ile eko turizm yapmayı amaçlayan ve bunun için çaba gösteren kadın girişimcilerimize ulaşarak bölgenin kültür ve turizm elçileri olmalarını sağlamaktır. Böylelikle eko turizmin amacını, yerli halka kazanımlarını ve ülke ekonomisine getirilerini görünür hale getirerek daha sürdürülebilir ve tüm tanımlara uyan bir eko turizmin tarihimize ve kültürümüze zarar vermeden nasıl yapılabileceği gösterilecektir.
Proje kapsamında ülkemizin yedi bölgesinden seçilen İzmir-Muğla-Ordu-Nevşehir-Hatay-Diyarbakır-Erzurum illerinde, eko turizm yapan kadın girişimcilere, projenin tanıtım ve tanışma toplantıları düzenlenecektir. Diyarbakır ve Muğla’dan sonra TOGEM DER toplantılarının üçüncüsü İzmir Valiliğimiz ve Müdürlüğümüz koordinasyonunda 10 Ekim ve 11 Ekim 2022 tarihlerinde ilimizde gerçekleşmiştir.
TOGEM DER Yönetim Kurulu Başkanı Füsun TÜRKEN UYSAL, Genel Müdür Ayşe BAĞRA, İK Yetkilisi Nezahat SARAL PEHLİVAN, Asel ÇOLAK ve İzmir proje temsilcisi Şükran TÜMER’den oluşan heyet Müdürlüğümüzün koordinasyonunda iki gün boyunca eko turizm alanında kadın girişimcilerle bir araya gelmişlerdir.
TOGEM DER Yönetim Kurulu Başkanı Füsun TÜRKEN UYSAL :”TOGEM DER topluma ve doğaya duyarlı her projenin yanında olmuştur. Bu proje, toplumun en önemli mihenk taşı olan kadını desteklemek ve kadınımızın çevreye olan duyarlılığının hayata geçirilmesini amaçlamaktadır. Ülkemizde eko turizm alanında kadın aklı ve emeğinin çevre, doğa ve kültürel yaklaşımlarla şekillenmesi ve kadının ekonomik olarak güçlenmesinin sağlanması hedeflenmektedir. Projemiz farklı vizyon ve yaklaşımları bir araya getirecektir. Ben inanıyorum ki çok güçlü projeler ortaya çıkacaktır. Proje; organik, doğal, yerel ürünler, yerel gerçekler ve yerel anlayışları ön plana çıkaracaktır.” dedi.