İZMİR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Türk Mutfak Haftası 21 – 27 Mayıs 2022 Tarihleri Arasında Kutlanacak

TÜRK MUTFAĞI.png
21-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında 81 ilimiz ve yurtdışı temsilciliklerimizde kutlanacak olan “Türk Mutfağı Haftası”; Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Yaşar Üniversitesi
, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Dokuz Eylül ÜniversitesiGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ve İzmir Aşçılar Derneği işbirliğinde sayısız etkinliklerle  kutlanacaktır.

 

21 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 10.30’da Konak Saat Kulesi Meydanı’nda Açılış Töreni gerçekleştirilecektir.  Açılış Töreninde  çeşitli etkinliklerle birlikte Türk Mutfağının ikram kültürünü anlatan Tören Geleneği Keşkeği ile İzmir’de hem dini hem kültürel öneme sahip halka dağıtılan lokma dökme ve dağıtma kültürünü vurgulamak için halkımıza lokma ve keşkek ikramları yapılacaktır.

Törenimiz Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğunun Konseri ile son bulacaktır.

 

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası  etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecektir.

 

Hafta ile ilgili linkler: www.turkishcuisineweek.com

                                 www.izmir.ktb.tr



TÜRK MUTFAĞI HAFTASI PROGRAMI

21-27 Mayıs 2022

21 Mayıs 2022 Cumartesi    

 

•          Açılış Töreni

•          Açılış Konuşmaları

•          İzmir’in Coğrafi İşaretli Ürünlerinin Tanıtımı

•          İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Konseri

•          Keşkek ve Lokma İkramı

Yer    : Hükümet Konağı Önü, Konak

Saat  : 10.30

 

23 Mayıs 2022 Pazartesi

 

•          Panel: “Türk Mutfağının Sağlık Üzerine Etkileri”

            Moderatör                  : Doç.Dr Seda GENÇ

            Konuşmacılar              : Nedim ATİLLA – Gazeteci, Yazar

                                               Prof.Dr. Abdi SAĞCAN – Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı,

•          Konsepte Uygun Hazırlanan İkramlar

Yer      : Yaşar Üniversitesi – Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı

              (Myvia 414)

Saat    : 15.30 - 17.30

 

24 Mayıs 2022 Salı

           

•          Gastronomi Turu: “Tarihi Kemeraltı Çarşısı Kültür ve Tadım Turu” (Davetiyelidir)

            Serdar ÇELENK, Profesyonel Turist Rehberi

Yer      : Kemeraltı Çarşısı

 

•          Workshop: “Profesyonel Beceri Laboratuvarı”

            (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerine)

            Konuk Şef: Yunus Emre AKKOR  

Yer      : Ekonomi Üniversitesi – MB204 Numaralı Mutfak ve Cam Restoranı

Saat    : 09.20 – 14.10

 

25 Mayıs 2022 Çarşamba

 

•          Söyleşi ve Yemek Atölyesi: “İzmirli Üreticiler Şef Aydın DEMİR ile Yerel Lezzetleri

            Konuşuyor”

Yer      : Kültürpark, Yerel Üretici Satış Alanı, Lozan Kapısı

Saat    : 10.00

•          Konferans: “Latest Global Gastronomic Trends & New Creative Vision in Turkish

            Cuisine”

            Konuşmacı: Süleyman DİLSİZ

Yer      : Ekonomi Üniversitesi

Saat    : 15.30

 

26 Mayıs 2022 Perşembe

 

•          Workshop: “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı (Kalburabastı, Keşkül, Kandil Simidi)”

            Öğr.Gör. Görkem GİRGİN

            Öğr.Gör. Dr. Yeliz DEMİR

            Şef Şenay GÜNDÜZ

Yer      : Dokuz Eylül Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Eğitim Mutfağı

Saat    : 10.00

 

•          Osmanlı Şerbetleri Tanıtım Videosu

•          “Asırlık Bir Lezzetten Geleneksel Bir Tutkuya” Türk Kahvesi ve Şerbet Sunumu

•          Konferans: “Türk Kültüründe İçecekler”

            Konuşmacı: Doç.Dr. Onur GÖRKEM – Katip Çelebi Üniversitesi

•          Konser: İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Dinletisi

•          Olgunlaşma Enstitüsü’nün Hazırladığı Şerbet İkramı

Yer      : İzmir Olgunlaşma Enstitüsü, Alsancak

Saat    : 14.00 – 15.30

 

•          Workshop: “Profesyonel Beceri Laboratuvarı”

            (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerine) 

              Konuk Şef: Pelin DUMANLI

Yer       : Ekonomi Üniversitesi – MB204 Numaralı Mutfak ve Cam Restoranı

Saat    : 09.20 – 14.10

 

27 Mayıs 2022 Cuma

 

•          Panel: “Türk Mutfağında Sıfır Atık, Sıfır Açlık”

            Moderatör      : Prof.Dr. Mehmet Ali ÖZCAN – Dokuz Eylül Üniversitesi

            Konuşmacılar  : Öğr.Gör. Görkem GİRGİN – Dokuz Eylül Üniversitesi

                                    Öğr.Gör. Dr. Yeliz DEMİR – Dokuz Eylül Üniversitesi

                                    Hilal GÖKMEN -  Şef

                                    Süleyman DİLSİZ – Yazar                               

•          DEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerince Hazırlanmış Tatlıların İkramı

Yer       : Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) 15 Temmuz Şehitler Salonu

Saat    : 14.00 – 16.00