SELLUKA BELGESİ VE PLAKETİ PROJESİ KAMUOYUNA TANITILDI
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarihi Kemeraltı ve Çevresi Yenileme Alanı içinde bulunan “Lokanta/Restoran”, “Ayaküstü Lezzetler” ve “Gıda Ürünleri Satan İşletmeler”in “Yöresel Lezzet, Servis Kalitesi, Memnuniyet ve Gastronomik Değer” kriterleri çerçevesinde değerlendirilmesi ve neticesinde uygun görülen işletmelere gıda güvenliği kapsamında, belli kriterleri yerine getiren işletmelere verilecek “Selluka Belgesi ve Plaketi” ile ilgili proje, 10 Ekim 2019, Perşembe günü İzmir Ticaret Odasında yapılan tanıtım toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.
Gastronomi turizmi konusunda turizm sektörüne katkıda bulunmayı ve gıda sektöründeki işletmeleri özendirmeyi ve daha iyi koşullara ulaşılmasını teşvik etmeyi amaçlayan “Selluka Belgesi ve Plaketi” Projesi İzmir turizmine katkı sağlayacaktır.
Toplantıda ilk sözü alan İl Müdürü Murat KARAÇANTA, 270 hektarlık bir alana sahip Tarihi Kemeraltı Yenileme Alanı’nda İl Müdürlüğümüzün sürdürdüğü birçok önemli çalışmalar hakkında bilgi vermiştir.
PROJE HEYECAN YARATTI
Proje İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kaan ERGE tarafından anlatılmıştır.
TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulu Başkanı Tolga GENCER, Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Seda GENÇ, Konak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Mustafa AKARCA, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası adına Sayın İbrahim AKBULUT ve İzmir Rehberler Odası Başkanı Sayın Macit ŞAŞZADE projenin ilimize kazandırılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek görüş sunmuşlardır.
Selluka logosu beğenildi
“Selluka Belgesi ve Plaketi Projesi” Logosu İzmir Yaşar Üniversitesi Grafik Bölüm tarafından hazırlandı.
Katılımcılara Selluka çiçeği tohumu hediye edildi.
Projeye adı verilen ve İzmir Sarmaşığı olarak da anılan Selluka Çiçeği, bir video gösterimi ile hatırlandı ve hikayesi Atölye Su’dan Pelin Uğur tarafından anlatıldı.
Atölya Su tarafından özel hazırlanan “İzmir Sarmaşığı Selluka” isimli sergi büyük ilgi gördü.