İZMİR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Seferihisar 2.Yöresel Yemek Yarışması( Turizm Haftası Etkinliği)

SEFERHİSAR 2.YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI (22 Nisan 2017)
Güzelliklerinin yanı sıra lezzetleriyle de farkındalık yaratarak kültür ve gastronomi turizmine öncülük yapacak düzeyde çeşitliliğe sahip İlimiz ve yöremiz mutfak kültürünün, yaşayan ve yaşatılması gereken tariflerinin bundan sonraki kuşaklara aktarılması ve tanıtılmasını amaçlayan yarışmalardan biri olan Seferhisar 2.Yöresel Yemek Yarışması;
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 41. Turizm Haftası kapsamında, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Seferihisar Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU)Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve İzmir Aşçılar Derneği işbirliğiyle22 Nisan Cumartesi günü Sığacık Kaleiçi’nde düzenlendi.
Haftanın son etkinliği olan yarışmaya ilçede yaşayan 45 kadın; zeytinyağlı, hamur işi ve tatlıkategorilerinde katıldı. Yöresel lezzetler, İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, organizasyonun diğerpaydaşlarının birer temsilcileri ve Seferihisar Çocuk Belediyesi’nden 3 çocuk jürinin katılımıyla değerlendirildi. Birinci, ikinci ve üçüncüye para ödülü verildi.
Ödül töreninin ardından
program, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  dolayısıyla Seferihisar Belediyesi ve Teos Marina tarafından düzenlenen 5. Halk Dansları Festivali için Seferihisar’da bulunan Ukrayna, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gaziantep Oğuzeli Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi halk dansları ekiplerinin gösteriyle tamamlandı.

DSC_1669.JPG
DSC_1714.JPG
DSC_1719.JPG
DSC_1753.JPG
DSC_1508.JPG
DSC_1512.JPG
DSC_1522.JPG
DSC_1537.JPG
DSC_1554.JPG
DSC_1570.JPG
DSC_1735.JPG
DSC_1745.JPG
DSC_1754.JPG