İzmir’e özgü mutfak kültürünün ve yemek çeşitlerinin tanıtılması ve turizm sektöründe yer alması amacıyla; 2013 yılından bu yana, İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İzmir Kültür ve Turizm Derneği işbirliğinde akademik ve uzman bir kadro ile farklı kurum temsilcilerinden oluşan geniş bir işbirliğiyle İzmir Mutfak Kültürü konulu bir çalışma devam etmektedir.
Bu çalışmayı yayına dönüştürmek ve gelinen son noktayı kamuoyuyla paylaşmak üzere, İzmir mutfağı ile ilgili konuların anlatılıp tartışıldığı “İzmir Mutfak Kültürü Çalıştayı” 06-07 Aralık 2016 tarihlerinde KEY Hotel’de gerçekleştirilmiştir.
Çalıştay çerçevesinde; İzmir Mutfak Kültürünün Kökenleri, Eski Çağda İzmir Ve Çevresinde Yeme İçeme Kültürü, Seyahatnamelerde İzmir Yemek Kültürü, İzmir Mutfağında Ot Kültürü Ve Girit Etkisi, Sefarat Mutfağı, Özel Gün Sofraları, Ayaküstü Mutfak, Üzüm, İncir, Zeytin ve Zeytinyağ gibi konulara yer verilmiştir.