İZMİR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

''Selluka Plaketi ve Belgesi Ödülü” Denetimleri Start Aldı

İzmir sarmaşığı olarak da bilinen “Selluka” çiçeğinden öykünerek hazırlanan ve "Lokanta/Restoran", "Ayaküstü Lezzetler" ve "Gıda Ürünleri Satan İşletmeler"in lezzet, yöresel tatlar, servis kalitesi ve müşteri memnuniyetini kapsayan gastronomik değer kriterleri çerçevesinde incelenmesi ve uygun görülen işletmelere gıda güvenliği kapsamında "Selluka Belgesi ve Plaketi" verilmesini amaçlayan proje kapsamında “Selluka Plaketi” için yapılan uygunluk denetimleri ikincisi bugün gerçekleştirilmiştir.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda alanında yetkin kişilerce oluşturulan denetim komisyonunda;  Konak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Seda İNCEOĞLU, Dokuz Eylül Üniversitesi, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim dalından Doç. Dr. Turgay BUCAK,  Konak Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünden Sadık SUAY ve İbrahim EVDÖNDEREN, TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulundan Ebrucan KAHRAMAN, ETİK’ten Didem ERSOY ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Turizm Araştırmacısı Çağlar SELÇUK görev almış ve aday işletmelerin sertifikasyon sürecine uygunluğu denetlenmiştir.

 

Not: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz Web sayfasından “Selluka Projesi” ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

https://izmir.ktb.gov.tr/TR-271841/selluka-belgesi-ve-plaketi.html

  • IMG_20201001_101737.jpg
  • IMG-20201001-WA0029.jpg
  • IMG-20201001-WA0030.jpg